Bioenergi - Pellets Ved och Solvärme

Effecta miljövänliga uppvärmningslösningar

Pellets, ved och solvärme
från Effecta

Pelletseldning bioenergi

När det gäller miljövänliga uppvärmningslösningar inom bioenergi har vi valt att samarbeta med Effekta AB. Effekta är ett svenskt företag som har tillverkat miljövänliga uppvärmningssystem sedan 1982. I sortimentet finns prisvärda, trygga och miljövänliga lösningar för uppvärmning av villor men också större fastigheter. Produkterna är svensktillverkade och anpassade för drift i vårt nordiska klimat.

Supra modern pelletsbrännare minimalt underhåll

Pelletsvärme med minimalt underhåll

Pelletseldning är ett miljövänligt och ekonomiskt uppvärmningsalternativ! Med en modern pelletspanna får du hög driftsäkerhet och oslagbar komfort. Pellets är idag ca 60% billigare per kilowattimme jämfört med el och olja. När vi installerar en modern pelletspanna från Effekta kan den utrustas med helautomatik, stort askutrymme, och självsotande konvektionsdel. En liten kompressor rengör brännaren från aska med tryckluft efter varje eldning och istället för varje eller varannan vecka gör du bara var 3:e ton en översyn av brännarröret! Självklart går din pelletsanläggning att kombinera med solvärme. Kontakta oss så berättar vi mer!

Produktblad (pdf) Be om Offert
Modern vedpanna minimalt underhåll

Vedpanna ger billigaste villavärmen

När det gäller vedpannor installerar vi traditionella vedpannor av hög kvalitet men också moderna Lambdastyrda vedpannor som har oslagbara miljövärden och optimerar förbränningen automatiskt. 

Genom att lambdasonden mäter syrehalten i rökgaserna kan vedpannans spjällmotorer anpassa luftmängden så att en mycket hög verkningsgrad uppnås. Utsläppen och vedåtgången blir minimal. 

Den lambdastyrda vedpannan kan utrustas med automatisk tubrengöring så du bara behöver rengöra själv 2-3 ggr per år.

Produktblad (pdf) Be om Offert
kombipanna ved pellets minimalt underhåll

Kombinera ved och pellets

En kombipanna för ved och pellets är ett smart och flexibelt val för de flesta. Att växla från ved till pellets tar bara några minuter. Pelletsbrännaren hänger på en svängbar arm när den inte används, och kan enkelt skjutas in i pannan. 
Kombipannorna från Effecta kan med fördel utrustas med automatisk tubrengöring. Pelletsbrännaren kan installeras med tryckluftstillsats som automatiserar sotningen av brännarrör och tänddelar.

Produktblad (pdf) Be om Offert
Solfångare Effecta installatör västsverige

Solvärme allt vanligare

Vi installerar solfångare från Effecta med livslängder på över 40 år. Vi säljer både plana solfångare och vacuumsolfångare med reflektor. Effecta har 30 års erfarenhet inom solvärme och produkterna är under ständig utveckling. En mer miljövänlig och kostnadseffektiv uppvärmningsinvestering än solvärme är svår att hitta! Solvärmeanläggningarna går naturligtvis utmärkt att kombinera med ved och pelletsanläggningarna. 

Välkommen att kontakta oss på Ericssons Rör & El för mer information eller offert på pelletsanläggning, vedpanna eller solfångare! Vi installerar och underhåller bioenergianläggningar hela västsverige på alla orter där vi arbetar såsom Svenljunga, Mark och Mölndal. Du kan också läsa mer om produkterna på Effectas hemsida här!

Produktblad (pdf) Be om Offert

Borås & Bollebygd
033 34 82 770
Härryda & Mark
0320 65 31 12
Svenljunga & Tranemo
0325 107 59
Ulricehamn
0321 122 65
Göteborg & Mölndal
031 79 71 610
Kungsbacka & Varberg
0300 40 94 10
navigation